Την Κυριακή 3 Μαρτίου οι εθελοντές μας, έπιασαν «στα πράσα» ημεδαπό ο οποίος έκλεβε υλικά από την σιδηροδρομική γραμμή στο 6ο χλμ. μεταξύ Βελεστίνου – Αερινού. Ο δράστης αιφνιδιάστηκε και εγκατέλειψε το σημείο αμέσως, αφήνοντας πίσω τα υπάρχοντα του. Οι εθελοντές μας όμως τον είχαν ήδη δει από κοντά και πρόλαβαν επίσης να σημειώσουν τα στοιχεία του αυτοκινήτου του (τύπο, χρώμα και πινακίδα).

Άμεσα ειδοποιήθηκαν τόσο το τμήμα γραμμής όσο και η αστυνομία, όπου και κινητοποιήθηκαν ταχύτατα. Παρ’ ότι ο δράστης διέφυγε της σύλληψης, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και αναγνωρίσθηκε από τους εθελοντές μας στο αστυνομικό τμήμα Βελεστίνου, ενώ ο ΟΣΕ κατέθεσε μήνυση εις βάρος του. Διώκεται για κακούργημα, είναι κάτοικος Βόλου, 41 ετών ενώ βρέθηκε μέχρι και το προφίλ του στο facebook!

Η αστυνομία φωτογράφησε την καταστροφή της γραμμής στο σημείο, συνέλεξε τα εργαλεία και δύο κύπελλα καφέ που άφησε ο δράστης, όπου και τα έστειλε για λήψη δείγματος και ταυτοποίηση DNA.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες η ζημιά που προκάλεσε στη σιδηροδρομική γραμμή ήταν μεγάλη αλλά η βλάβη αποκαταστάθηκε την επόμενη μέρα κιόλας, από εθελοντές και τεχνίτες του τμήματος γραμμής. Ελπίζουμε αυτό να ήταν το τελευταίο κρούσμα και να μην χρειαστεί να αντιμετώπισουμε ξανά τέτοια φαινόμενα τα οποία είναι δυσάρεστα για όλους.